υγεία - διατροφή

Σουβλάκι ή πίτσα

2011-12-19 20:50
  Ποιο να επιλέξουμε για να μην επιβαρύνουμε τον οργανισμό και τη διατροφή μας; H απάντηση λοιπόν στο ποια είναι η καλύτερη επιλογή είναι... και τα δύο! Ναι καλά διαβάσατε… Το σουβλάκι μπορεί να αποτελέσει ένα πλήρες και θρεπτικό γεύμα εάν.... διαλέξουμε την πιο ‘light’ εκδοχή του....

η παχυσαρκία

2011-12-17 00:02
Παχυσαρκία είναι η υπερβολική αποταμίευση ενέργειας στον οργανισμό με τη μορφή λίπους και προκαλείται από την τακτική λήψη υπερβολικής ποσότητας τροφής που η θερμιδική της αξία υπερβαίνει αυτή που το άτομο καταναλώνει. Η παχυσαρκία αποτελεί ένα διεθνώς αναγνωρισμένο παράγοντα κινδύνου για τη...

η δίαιτα του αι βασίλη

2011-12-09 01:18
       Εγώ μετράω τις ημέρες για τα χριστούγεννα , ενώ ο αι βασίλης μετράει τις θερμίδες.  Τι λέτε να κάνω και εγώ το ίδιο;

οι πατάτες

2011-12-09 01:17
ΟΙ ΠΑΤΑΤΕΣ Οι πατάτες αν και νομίζουμε πως είναι παχυντικές αν μαγειρευτούν με τον σωστό τρόπο   μπορούν να «νικήσουν» την  πίεση .   Ποιος είναι αυτός o τρόπος; Υπάρχουν τρεις επιλογές:  στον φούρνο μικροκυμάτων(Το μαγείρεμα στον φούρνο μικροκυμάτων θεωρείται...

Μεσογειακή Διατροφή

Η Παραδοσιακή Μεσογειακή Διατροφή, ύστερα από μελέτες και στη χώρα μας και σε άλλες μεσογειακές χώρες , έχει αποδειχτεί η πιο υγιεινή διατροφή .Η Μεσογειακή διατροφή χαρακτηρίζεται από τις διατροφικές συνήθειες που βρέθηκε ότι είχαν οι κάτοικοι της Κρήτης στις αρχές της δεκαετίας του 1960. Είναι ξακουστή για τις ευεργετικές της ιδιότητες καθώς προφυλάσσει από εμφράγματα του μυοκαρδίου και από διάφορες μορφές καρκίνου, είναι φτωχή σε θερμίδες, τονώνει τον οργανισμό, βοηθάει την καλή λειτουργία του εντέρου κ.ά.
Ο τρόπος αυτός διατροφής κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος τα τελευταία χρόνια, καθώς πλήθος μελετών δείχνουν ότι οι κάτοικοι Μεσογειακών περιοχών ζουν περισσότερο, ενώ πολύ σπανιότερα σε σχέση με τους δυτικούς και τους Βορειοευρωπαίους πάσχουν από καρκίνο εντέρου και στήθους ή καρδιακές παθήσεις.
Το μενού είναι απλό και στηρίζεται στη λιτή διατροφή: χορταρικά, φρούτα, όσπρια, λαχανικά, αγνό τυρί, ζυμωτό μαύρο ψωμί, ωμό ελαιόλαδο, ξηροί καρποί, λίγο σπιτικό κρασί και ψάρια!
Αυτά τα βασικά χαρακτηριστικά της Μεσογειακής διατροφής (η υψηλή κατανάλωση φρούτων, λαχανικών και ακόρεστων λιπαρών), προστατεύουν εκτός των άλλων, και το δέρμα από τα σημάδια του χρόνου, δηλαδή τις ρυτίδες. Και σε συνδυασμό με καθημερινή σωματική άσκηση (π.χ. περπάτημα, χορός, κλπ).

Παπαγεωργίου Τάσος β4