Το ποδήλατο

  Το ποδήλατο είναι ένα ποδοκίνητο μεταφορικό μέσο. Τα πρώτα ποδήλατα κυκλοφόρησαν το 18ο αιώνα. Η κατασκευή τους ήταν πολύ απλή, δύο ρόδες προσαρμόζονταν πάνω σε ξύλινο σκελετό πάνω στον οποίο υπήρχε κάθισμα.

Τα πρώτα ποδήλατα με πετάλια εμφανίσθηκαν το 1865. Ακολούθησαν τα ποδήλατα με μεγάλο και μικρό τροχό και το 1860 προστέθηκε και η αλυσίδα και τα λάστιχα με αέρα. Από τότε μέχρι σήμερα έχουν κατασκευαστεί πολλοί τύποι ποδηλάτων αλλά το βασικό σχέδιο παραμένει το ίδιο.

  Με την παγκόσμια αγορά του αυτοκινήτου σε ελεύθερη πτώση, τα ποδήλατα φαίνεται ότι δεν είναι πλέον μόδα, αλλά ανάγκη της καθημερινής ζωής του ανθρώπου.

Πολλές από τις εταιρείες παραγωγής αυτοκινήτων, όπως η BMW,  MERCEDES, MINI, RANGE ROVER που έχουν ρίζες σε εταιρείες παραγωγής ποδηλάτων φαίνεται ότι κάνουν στροφή στις ρίζες τους λόγω της οικονομικής αλλά και της περιβαλλοντικής κρίσης.

  Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι το ποδήλατο είναι το πιο φιλικό προς το περιβάλλον μεταφορικό μέσο. Η ενέργεια που χρειάζεται είναι απολύτως ανακυκλώσιμη (τροφή) , δεν δημιουργεί κανένα απόβλητο, δεν δημιουργεί  θερμορύπανση και ατμοσφαιρική ρύπανση.

  Δεν συμβάλει στο φαινόμενο του θερμοκηπίου ούτε στην δημιουργία όξινης βροχής. Δεν καταναλώνει οξυγόνο, επίσης δεν έχει πρόβλημα χώρου (παρκάρισμα). Δεν δημιουργεί οπτική (αισθητική) ρύπανση.

  Αξιομνημόνευτοι επίσης παράγοντες από την χρήση του ποδήλατου είναι η σωματική και ψυχική υγεία που αποκτάμε από την χρήση του ποδήλατου. Είναι γνωστό ότι η σωστή και μεθοδική προσπάθεια συμβάλλει καθοριστικά στην εδραίωση της υγείας, στην ισχυροποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος και της ψυχοσωματικής ισορροπίας, την ικανότητα για δημιουργική εργασία, το κέφι για την ζωή, την ευρωστία και το σωματικό κάλλος.  

 

κοραλία μπότσου

τεχνολογία

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ Ο CHROME 16 BETA

2011-12-22 21:45
    Το Google ανάρτησε την beta έκδοση του Chrome 16, με σκοπό την εξυπηρέτηση των πολλών χρηστών υπολογιστών. Το πρόγραμμα περιήγησης μπορεί τώρα να αναλάβει πολλαπλούς λογαριασμούς Google, τον καθένα με το δικό συγχρονισμό αυτόνομα. Η απλή αλλαγή δίνει τη δυνατότητα σε μια...