βιβλίο

βιβλίο

2011-12-17 01:02

Διαβάσαμε τα παρακάτω βιβλία, μας άρεσαν και σας τα προτείνουμε..

 

Το μυστικό του υπογείου

 

        Η Μάρθα είναι 12 χρονών και πολύ διαφορετική από τα παιδιά της ηλικίας της. Δε βλέπει τηλεόραση, δεν παίζει με κομπιούτερ, δε φοράει μοντέρνα ρούχα. Και το κυριότερο: δεν έχει ούτε ένα φίλο. Οι γονείς της ανήκουν σε μια θρησκευτική ομάδα οι κανόνες της οποίας κατευθύνουν τη ζωή της. Το πιο σημαντικό απ’ όλα: απογοητεύεται να φέρει κάποιο παιδί στο σπίτι. Γιατί αν το κάνει, το τρομερό μυστικό των γονιών της θα αποκαλυφθεί…Αλλά όταν η Μάρθα συναντά τον Σκοτ, έναν καινούριο μαθητή στο σχολείο, αρχίζει να αναρωτιέται: Άραγε, είναι σωστό αυτό που κάνει; Mέχρι ποιο σημείο είναι διατεθειμένοι να πάνε οι γονείς της προκειμένου να μη μάθει κανείς την αλήθεια για το μυστικό του υπογείου;O Σκοτ και η Μάρθα ερωτεύονται και αρχίζουν προσπάθειες για να σώσουν το Σίχαμα και να επικοινωνήσουν με την αδερφή της Μάρθας.
         Το συγκεκριμένο βιβλίο του Ρόμπερτ Σουίντελς εκδόσεις Ψυχογιού σε καθηλώνει και θες να διαβάσεις τη συνέχεια.   Όταν το διάβασα πραγματικά καθηλώθηκα από το σασπένς, το μυστήριο και το υπέροχο τέλος. Οι χαρακτήρες περιγράφονται υπέροχα από τον συγγραφέα και μπορείς καθώς διαβάζεις να σχηματίσεις εικόνες. Πραγματικά σας προτείνω να το διαβάσετε!


Αναστασία  Κασαπίδη

 

Ο Περσυ Τζακσον και ο τελευταιος Ολυμπιος

Όταν ο Πέρσι Τζάκσον ανακάλυψε ότι ήταν ημίθεος, γιος του Ποσειδώνα και μιας θνητής, η ζωή του άλλαξε για πάντα. Με τους συντρόφους του, την Άναμπεθ και τον Γκρόβερ, έφερε σε πέρας ριψοκίνδυνες αποστολές: βρήκε ποιος είχε κλέψει την αστραπή του Δία, έφερε στην Κατασκήνωση των Ημίαιμων το Χρυσόμαλλο Δέρας και απελευθέρωσε την αιχμάλωτη θεά Άρτεμη, και έκρινε την έκβαση της μεγάλης Μάχης του Λαβύρινθου. Όμως τώρα ήρθε η ώρα της κρίσης...

"Σου το λέω για να μην υπάρχει παρεξήγηση: εγώ δεν ήθελα να είμαι ημίθεος.

Αν διαβάζεις αυτό το βιβλίο μόνο και μόνο επειδή πιστεύεις ότι μπορεί να είσαι κι εσύ, τότε σου δίνω την εξής συμβουλή: κλείσε το βιβλίο αμέσως! Μη μου πεις μετά ότι δεν σε προειδοποίησα. Το όνομα μου είναι Πέρσι Τζάκσον..." Ήρθε η ώρα της τελικής αναμέτρησης. Όλη τη χρονιά οι ημίθεοι προετοιμάζονταν για να συγκρουστούν, στο πλευρό των Ολύμπιων, με τις φοβερές δυνάμεις του Κρόνου και των τιτάνων, σε μια μάχη που φαντάζει άνιση. Ενώ οι Ολύμπιοι αγωνίζονται να αναχαιτίσουν τον καταστροφικό Τυφώνα, ο Κρόνος αρχίζει την προέλαση του με στόχο τον Όλυμπο, που ουσιαστικά είναι αφύλακτος. Κατά τη διάρκεια της επικής αυτής μάχης, πολλά μυστικά θα ξεδιπλωθούν, όπως ο φοβερός χρησμός που συνδέεται με τα δέκατα έκτα γενέθλια του Πέρσι. Και ρόλο κλειδί θα παίξει ο αφανής Τελευταίος Ολύμπιος, ή ίσως η τελευταία θεά του Ολύμπου... 0 Πέρσι Τζάκσον και οι ημίθεοι σύντροφοί του πολεμούν ενάντια στον Άρχοντα του Χρόνου για να σώσουν τον Όλυμπο και τον κόσμο. Πρέπει να νικήσουν. Θα τα καταφέρουν;

χρύσα κουρούκλη

 

 

 

Aγώνες Πείνας

Από τα ερείπια ενός μέρους που κάποτε ήταν γνωστό ως Βόρεια Αμερική έχει αναδυθεί το έθνος της Πάνεμ, μια λαμπερή Κάπιτολ που περιβάλλεται από δώδεκα απομακρυσμένες επαρχίες. Η Κάπιτολ είναι σκληρή και αμείλικτη και κρατά τις επαρχίες υπό τον έλεγχό της αναγκάζοντάς τις να στέλνουν από ένα αγόρι και ένα κορίτσι ηλικίας από δώδεκα μέχρι δεκαοχτώ για να συμμετάσχουν στους ετήσιους Αγώνες Πείνας, έναν αγώνα θανάτου που μεταδίδεται ζωντανά από την τηλεόραση. Για την δεκαεξάχρονη Κάτνις Έβερντιν, που ζει μόνη μαζί με τη μητέρα και τη μικρότερη αδερφή της, η απόφαση της να πάρει εθελοντικά τη θέση της αδερφής της στους Αγώνες δεν διαφέρει και πολύ από μια θανατική ποινή. Όμως η Κάτνις έχει φτάσει κι άλλη φορά κοντά στο θάνατο -και η επιβίωση είναι δεύτερη φύση για εκείνη. Χωρίς να το επιδιώκει πραγματικά, διεκδικεί σοβαρά τη νίκη. Αλλά για να νικήσει, θα πρέπει να αρχίσει να κάνει επιλογές που φέρνουν σε σύγκρουση την επιβίωση με την ανθρωπιά και την αγάπη με τον έρωτα. Η αναγνωρισμένη Σούζαν Κόλινς μας προσφέρει ισάξια μέρη αγωνίας και φιλοσοφίας, περιπέτειας και ρομαντισμού, σ' αυτό το συγκινητικό μυθιστόρημα που διαδραματίζεται σε ένα μέλλον το οποίο έχει ανησυχητικές ομοιότητες με το παρόν μας.

χρύσα κουρούκλη